albania
Statkraft produserer solkraft på Banja-reservoaret i Albania. Foto: Statkraft

Kraften fra det flytende solkraftverket i Albania er nå på nettet.

  • Øyvind Lie

Kraftverket er plassert i Banja-reservoaret i Albania, der Statkraft allerede drifter og eier Banja vannkraftverk, skriver Statkraft i en melding. Prosjektet er utviklet i samarbeid med den norske leverandøren Ocean Sun. 0,5 MW Enheten som nå er satt i produksjon, leverer sin fornybare kraft til det albanske kraftnettet, og er...
Artikkelen er 281 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.