myskja
Avdelingsdirektør Kristin Myskja leder arbeidet med havvind i Olje- og energidepartementet. Arkivfoto: Olav Heggø/OED

I første omgang er det havvind-aktørene som skal planlegge og utvikle havnettet, ikke systemoperatøren.

  • Øyvind Zambrano Lie

Norsk vindkraftforening (Norwea) tok i et intervju med Energiteknikk til orde for å gå Statnett skal koordinere nettet også for de første prosjektene, så man ikke kommer skjevt ut og bygger nettet på en suboptimal måte. Olje- og energidepartementet har tildelt Statnett rollen som systemoperatør offshore, men det betyr ikke...
Artikkelen er 565 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.