draugen
Draugen i Norskehavet (bildet) kan få kraft fra land med kabel videre til Njord. Foto: Okea

Nye regler gjør at Statnett godkjenner tilkobling av 80 MW med vilkår om forbruksbegrensning.

  • Øyvind Zambrano Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Som Energiteknikk har omtalt, har oljeselskapet Okea og nettselskapet Tensio tidligere bedt Olje- og energidepartementet om å få elektrifisere Draugen og Njord på Sørlige Haltenbanken i Norskehavet med kraft fra land fra Fosen-halvøya i Trøndelag. Oljeselskapet trengte mellom 40 og 80 MW, avhengig av om kun Draugen eller begge plattformene...
Artikkelen er 335 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.