ife
Bildet er tatt ved Cyber Security Center hos IFE i Halden, hvor det forskes på angrep mot kritisk infrastruktur. Foto: Vikash Katta/IFE

Hos IFE i Halden har Statnett bygget et test-kontrollanlegg som de utsetter for simulerte cyberangrep, for å være beredt når det virkelig gjelder.

  • Øyvind Lie

I prosjektet, som kalles Cybwin og ledes av Institutt for energiteknikk (IFE), er målet å bygge kunnskap om hvordan man kan oppdage og håndtere cyberangrep mot industrielle kontrollsystemer. – Vi må gjøre oss i stand til å håndtere en lignende situasjon som cyber-angrepet i Ukraina (Kiev) i 2015, et cyberangrep...
Artikkelen er 694 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.