Reinsfors dam
Reinforsen kraftverk i Rana i Nordland. Foto: Statkraft

Statnett anslår at produsentoverskuddet øker med 19 milliarder kroner.

  • Øyvind Zambrano Lie

I en oppdatering av sin langsiktige markedsanalyse (LMA), publisert onsdag, har Statnett oppdatert sin prognose for CO2-prisen for 2030 til 70 euro per tonn i sitt basisscenario. Det er en dobling fra hva Statnett la til grunn i sitt basisscenario i LMA i oktober i fjor. Bakgrunnen er at EUs...
Artikkelen er 684 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.