ørret
Ørret. Foto: Rostislav/Adobestock

Skal bruke 10,8 GWh til landoppdrett av ørret.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Datasenterselskapet Green Mountain og Hima Seafood har inngått samarbeidsavtale om gjenbruk av restvarme fra datasenteret i det som skal være verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for ørret på Rjukan i Tinn kommune i Telemark. Byggestart er i 2021 og når anlegget er fullt operasjonelt i 2023 skal restvarmen bidra i produksjonen...
Artikkelen er 201 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.