kontrollrom
Illustrasjonsfoto: Embriq

Vil styrke satsingen på avansert programvare til energibransjen.

  • Øyvind Zambrano Lie

Embriq, som leverer IT-teknologi og -løsninger til blant annet energibransjen, har kjøpt selskapene Resight og Enitech.

Resight er et programvareselskap som leverer applikasjoner knyttet til arbeidsordreprosesser og samhandling innenfor nettselskap. Selskapet har over 50 nettselskaper på kundelisten i Norge og Sverige på plattformen Powercatch. Selskapet har hovedkontor i Harstad og 21 ansatte fordelt på to lokasjoner, Harstad og Fredrikstad.

Enitech er et programvareselskap som leverer innsamlingsprogramvare for presisjonsmålere til kraftprodusenter og nettselskap i Norge og Sverige. Selskapet, som har sju ansatte i Arendal, har over 40 kraftprodusenter og nettselskap på kundelisten.

«Selskapenes unike kompetanse, teknologi og plattformer styrker Embriq på veien til å bli en internasjonal programvare- og tjenesteleverandør til energibransjen», skriver selskapet i en pressemelding.

Embriq var tidligere eid av Hafslund. Siden ble det kjøpt opp av Reijers i 2015, før det ble solgt videre til fondet Magnesium Capital i fjor høst. Selskapet har nå over 180 ansatte, og leverer tjenester i Norge og Sverige.