ice mate
Nordkrafts mekanikere og operatører monterte platene på Sirkelvann-dammen i slutten av juni. Foto: Ice Mate og Nordkraft

Skal spare penger ved å slippe å tappe ned magasinene om vinteren.

  • Øyvind Zambrano Lie

På Sirkelvann-dammen i Narvik i Nordland er det montert sorte plater over kanten. Disse skal både redusere og måle islast mot dammen vinterstid, skriver Nordkraft i en pressemelding. Produktet er utviklet av selskapet Ice Mate AS, og Nordkraft er pilotkunde i denne første storskalatesten av teknologien. – Det er montert...
Artikkelen er 311 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.