galaaen
Direktør Øistein Schmidt Galaaen i Norwea. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Kritisk til at mangel på data brukes som argument for effektavgift. 

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk har omtalt, har Skattedirektoratet i samråd med NVE foreslått å innføre vindkraft-avgiften basert på installert effekt og ikke på kraftproduksjon. Nivået på avgiften er ikke bestemt, men det skal være moderat. Skattedirektoratet legger vekt på at effektmodellen gir svært stabile inntekter og forutsigbarhet for kommunene. Dessuten er avgiften...
Artikkelen er 553 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.