nsl skjøt
Bildet ble tatt i juni 2021, da kabellengdene fra Norge og England ble hentet opp fra havbunnen og skjøtet. Foto: Statnett/NSL

Først skal kabelen testes.

  • Øyvind Zambrano Lie

Den nye kabelforbindelsen North Sea Link mellom Norge og Storbritannia er klar til prøvedrift fra oktober. Som Energiteknikk har omtalt, ble det 18. juni for første gang overført strøm på North Sea Link-kabelen mellom Norge og England. Nå testes anleggene og IT-systemer. Til nå har det vært gjennomført tester på...
Artikkelen er 217 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.