indonesia
Ett av målene med fondet er å bidra til å fase ut kullkraft i Asia. Bildet viser kullkraftverket Suralaya i byen Cilegon i Indonesia. Foto: : Ulet Ifansasti / Greenpeace

Setter av 10 milliarder kroner til et nytt fond som skal investere i fornybar energi i utviklingsland.

  • Øyvind Zambrano Lie

Regjeringen oppretter et klimainvesteringsfond som vil bli tilført to milliarder kroner årlig over fem år. Fondet skal bidra til økte investeringer i fornybar energi, særlig i land med store utslipp fra kullkraftverk. Investeringene skal være i samsvar med nasjonale klima- og energiplaner i de landene der fondet går inn. Norfund...
Artikkelen er 349 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.