thorium
Thorium har ikke slått an som reaktorbrensel ennå. Dette bildet ble tatt under Thor Energys testing av thorium-brensel i Haldenreaktoren, da den fremdeles var i drift. Arkivfoto: Torbjørn Tandberg/Thor Energy

Tina Bru vil heller satse på havvind, vannkraft, energieffektivisering, CO2-håndtering og hydrogen.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk har omtalt, stilte nylig Frps Terje Halleland og Gisle Meininger Saudland spørsmål om hva regjeringen synes om å gi offentlig støtte til forskning og utvikling av saltsmelteteknologi og thoriumbasert energi. I sitt svar avviser energiministeren forslaget. «Thoriumforekomstene i Norge er økonomisk og teknisk utfordrende å utvinne, og vi...
Artikkelen er 212 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.