Det ble langt dyrere enn antatt å bygge hjelpekraftforsyning til Statnetts transformatorstasjon på Hagafjellet i Sogndal. Arkivfoto: Statnett

Regningen fra Sognekraft for hjelpekraft til Hagafjellet trafostasjon ble tre ganger høyere enn forespeilet, men OED slår fast at Statnett må betale.

  • Øyvind Zambrano Lie

Da Statnetts transformatorstasjon på Hagafjellet i Sogndal trengte hjelpekraftforsyning i 2013, ba Statnett Sognekraft føre fram høyspent- og fiberkabler mot at Statnett dekket kostnadene til dette som anleggsbidrag. Anleggsbidraget var først beregnet å bli om lag 3,5 millioner kroner, men endte til slutt på over 10,5 millioner kroner. Vanskelige forhold...
Artikkelen er 454 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.