Husnes
Hydros produksjonsanlegg på Husnes i Kvinnherad kommune, som ligger omtrent midt mellom Haugesund og Bergen. Foto: Hydro

Pålagt eierskap i kundespesifikke anlegg på Husnes og Karmøy vil beslaglegge omfattende investeringsmidler som kunne være investert i aluminiumsproduksjon i Norge, hevder Hydro.

  • Øyvind Zambrano Lie

Oppdatert med at Statnett ikke ønsker å kommentere kritikken fra Hydro. Statnett og Hydro har samarbeidet om to stasjonsprosjekter på Karmøy og Husnes over flere år, og er ifølge Statnett i hovedsak enige om utforming av en fremtidig stasjon, men ikke om eiergrensesnitt og kostnadsdeling. Selv om Statnett har lov,...
Artikkelen er 854 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.