seatwirl
SeaTwirl skal teste en flytende vertikalakslet vindturbin utenfor Bokn kommune i Rogaland. Illustrasjon: SeaTwirl

OED har gitt unntak fra reglene om åpning av areal.

  • Øyvind Zambrano Lie

Olje- og energidepartementet har fredag gitt unntak fra regelen om åpning av areal for å teste en vertikalakset flytende vindturbin på 1 MW rett nord for Arsvågen fergeleie i Bokn kommune i Rogaland. OEDs vedtak om unntak gjør at NVE kan behandle konsesjonssøknaden fra Marin Energi Testsenter, som ble levert...
Artikkelen er 405 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.