hamang
Illustrasjon av eksisterende og ny mast ved Øverland. Illustrasjon: Statnett

Kravene om kabling i Bærum og Oslo nådde ikke fram, ville blitt fire ganger dyrere. – Jeg er rystet over avgjørelsen, sier ordføreren i Bærum.

  • Øyvind Zambrano Lie

Utvidet med reaksjon fra Bærums ordfører. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) gir Statnett konsesjon til å bygge en ca. 12 kilometer lang 420 kV luftledning fra Hamang i Bærum til Smestad i Oslo. Den nye kraftledningen skal erstatte dagens luftledning, og bygges i samme trasé. For å sikre at innbyggerne...
Artikkelen er 498 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.