holmås hilde
Astrid Margrethe Hilde i Agder Energi Nett og Heikki Eidsvoll Holmås i Multiconsult diskuterer solkraft på Arendalsuka. Skjermdump: Bygg Arena Arendal

– Ordningene gir solkraftprodusentene fripass til å ikke betale nettleie, og undergraver vårt felles kraftnett, sa Astrid Margrethe Hilde i Agder Energi Nett.

  • Øyvind Zambrano Lie

2. august sendte Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) over et forslag til Olje- og energidepartementet for deling av egenprodusert strøm, slik Energiteknikk har omtalt. Forslaget innebærer en betydelig utvidelse av dagens ordning med plusskunder til også å omfatte beboere i flermannsboliger, leilighetskomplekser og næringsbygg. Den øvre grensen for ordningen...
Artikkelen er 842 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.