Slik kan Equinors testanlegg i Frøya kommune se ut. Illustrasjon: Moss Maritime

Equinor har tildelt Nexans kontrakten for levering av krafteksportkabel for sitt flytende solenergianlegg utenfor Frøya.

  • Øyvind Zambrano Lie

Dette pilotprosjektet planlegges tilkoblet nettet i desember 2021, skriver Nexans i en pressemelding. Det flytende anlegget ved Frøya vil ha et areal på 80 x 80 meter, med en høyde på mindre enn 3 meter over havoverflaten, og det vil ha et arrangement av solcellepaneler som kan produsere 1 megawatt....
Artikkelen er 158 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.