Vestas hinderlys
Illustrasjonsfoto: Vestas

NVE har gitt midlertid unntak for krav om radarstyrt lysvarslingsanlegg.

  • Øyvind Lie

I henhold til konsesjonen skulle Odal vindkraftverk (160 MW) i Innlandet i detaljplanleggingen ta utgangspunkt i at det skulle brukes radarstyrt lysvarslingsanlegg. Da ville vindturbinene kun blinke når fly og helikopter nærmet seg, og lokalbefolkningen ville blitt skånet for lysforurensning. Men konsesjonen åpnet for unntak, og det har nå NVE...
Artikkelen er 736 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.