havvind
Illustrasjonsfoto: Ørsted

«Kan bidra til å redusere myndighetenes mulighet til å styre teknologiutviklingen for å redusere kostnadsnivået og øke effektiviteten», skriver direktoratet.

  • Øyvind Zambrano Lie

I et høringsinnspill om konsesjonsprosessen for havvind i regi av Olje- og energidepartementet understreker Oljedirektoratet (OD) at havvindutbygginger i stor grad dreier seg om offshore-prosjekter med til dels høy grad av kompleksitet. Men ifølge veilederen skal tildeling av areal som hovedregel skje ved auksjon og ikke kvalitative kriterier. «Auksjoner benyttes...
Artikkelen er 745 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.