dividalen
Dividalen kraftverk i Målselv kommune i Troms og Finnmark fylke. Foto: PeltonMan/Wikimedia Commons

Systemansvarlig trenger ikke å gi kraftprodusenter kompensasjon for tap i forbindelse med produksjonstilpasning, slår RME fast.

  • Øyvind Zambrano Lie

Systemansvarlig ved Statnett fattet i februar vedtak om produksjonstilpasning, som gjorde at Dividalen kraftverk (30 MVA) i Målselv kommune måtte gå over til øydrift og forsyne 6.000 kunder tilhørende områdekonsesjoner Arva AS i Balsfjord kommune. 132 kV-forbindelsen mellom Balsfjord og Storsteinnes, som eies av Arva AS, forsyner et område på...
Artikkelen er 379 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.