alcoa lista
Nettet er sterkt i Agder. I bakgrunnen ser vi Alcoas aluminiumsfabrikk på Lista, som ikke ligger så veldig langt fra Kvinesdal, hvor Statnett vil ha den første havvinden i land. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Kunder med tilknytning på vilkår bør fremdeles kunne delta i fleksibilitetsmarkeder, mener Statnett.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk har omtalt, kan alle norske nettselskaper fra i år knytte ny produksjon og nytt forbruk til kraftnettet med vilkår om å redusere produksjon eller forbruk når det er nødvendig for å opprettholde en sikker strømforsyning. Slik tilknytning er frivillig, og er aktuelt når det ikke er driftsmessig forsvarlig...
Artikkelen er 237 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.