blåsjø
Blåsjø-magasinet. Arkivfoto: Statkraft

– Da vil forbruket tvangsutkobles. NVE og Energidepartementet tar over disponeringen av vannet, sier kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk skrev onsdag, var strømprisene i forrige uke 110 øre/kWh i forrige uke, på grunn av blant annet lav vindkraftproduksjon og høyre priser på gass, kull og CO2-utslippsretter. Senterpartiet har foreslått eksportrestriksjoner. Nå melder E24 at kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt i Volue Insight advarer om risikoen for rasjonering. –...
Artikkelen er 196 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.