aurora
Med en total lastekapasitet på 10.000 tonn (pluss 450 tunn under dekk) vil CLV Nexans Aurora installere og vedlikeholde alle tenkelige sjøkabler over hele kloden, helt ned til 3000 meters dyp. Foto: Nexans

Nexans’ nye flaggskip skal betjene et marked for sjøkabler som øker både i volum og vanskelighetsgrad.

  • Atle Abelsen

Nexans flunkende nye kabelskip CLV Nexans Aurora utfører nå de aller siste testene i Oslofjorden før det i neste uke seiler til fabrikken i Halden for å begynne å laste kabelen til sitt første installasjonsoppdrag. Det dreier seg om en masseimpregnert sjøkabel til den 335 kilometer lange likestrømforbindelsen mellom Kreta...
Artikkelen er 888 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.