Samme dag som statssekretær Lars Andreas Lunde og den britiske ambassadøren Richard Wood undertegnet kraftutvekslingsavtalen, har RME godkjent handelsløsningen for NSL. Foto: OED

Norge og Storbritannia signerer kraftutvekslingsavtale. Nord Pool får drifte NSL, EPEX Spot mener seg diskriminert.

  • Øyvind Zambrano Lie

Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) har i dag tildelt markedsplasskonsesjon for Nord Pool European Market Coupling Operator AS (Nord Pool EMCO) for organisering av en ny døgnmarkedsauksjon i budområdet NO2, med markedskobling til Storbritannia over forbindelsen North Sea Link (NSL). Konsesjonen har en varighet på ett år. Brexit har...
Artikkelen er 408 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.