mobilt batteri
Den første testen ble nylig gjennomført med en kablet elektrisk gravemaskin i Nygårdsparken i Bergen. Fremover vil BKK teste det nye batterisystemet hos kunder med ulike behov. Foto: BKK/Odd Mehus

BKK har mottatt det første av flere modulære, skalerbare mobile batterier fra den svenske batteriprodusenten Northvolt.

  • Øyvind Zambrano Lie

Batteriene skal gjøre det enklere å ta i bruk elektriske anleggsmaskiner uavhengig av kapasitet i strømnettet. – I tiden fremover vil vi teste batterier opp mot ulike behov hos våre kunder. Erfaringene vil vi formidle videre til Northvolt for å støtte deres utvikling av det mobile batterisystemet, sier Camilla Moster,...
Artikkelen er 285 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.