boliden
Boliden Odda produserer sink, aluminiumfluorid, svovelsyre og anhydritt. Foto: Joar Øygard

Oppgraderer smelteverket, øker forbruket med 700 GWh til 1,6 TWh per år.

  • Øyvind Zambrano Lie

Statkraft og det svenske metallselskapet Boliden har signert en ny og utvidet kraftkontrakt for leveranse til selskapets smelteverk i Odda. Kontrakten er på 1,6 TWh/år og løper i 15 år fra det nye, oppgraderte smelteverket etter planen står klart i 2024, skriver Statkraft i en pressemelding. Boliden satser stort i...
Artikkelen er 114 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.