antoine
– Det er helt normalt at aktører på det europeiske fornybarmarkedet investerer i andre land, sier Aventron-sjef Antoine Millound, og minner om at konsesjonene har begrenset varighet. Foto: Øyvind Zambrano Lie

– Er du i Europa og vil gjøre noe innen småkraft, må du gjøre det i Norge, sier sjefen for det sveitsiske kraftselskapet Aventron.

  • Øyvind Zambrano Lie

I august kunngjorde det sveitsiske fornybarselskapet Aventron AG og den skotske kapitalforvalteren Aberdeen Standard Investments at de fusjonerer sine norske småkraftporteføljer og danner Norges tredje største småkraftaktør. Den samlede porteføljen på 460 GWh vil bestå av 41 småskala vannkraftverk, Storøy vindpark (25 GWh) og enda en vindpark under bygging, slik...
Artikkelen er 841 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.