samnanger krafla
Equinor og Aker BP skisserte først tre ulike uttakspunkter for kraften til NOA og Krafla, men har nå bestemt seg for å gå for Samnanger, i tråd med Statnetts ønske. Illustrasjon: Equinor/Aker BP

Equinor og Aker BP vil nå ta kraften til Noa og Krafla fra Samnanger, i tråd med Statnetts ønske.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk har omtalt, har Equinor og Aker BP ønsket ta inntil 140 MW fra land til oljefeltene NOA og Krafla enten fra Kollsnes i Øygarden kommune, fra Samnanger eller fra Gismarvik i Tysvær kommune. Statnett gjordet det imidlertid tydelig i mars at tilkoblingen må skje i Samnanger, siden det...
Artikkelen er 249 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.