vakuumbryter
Den nye vakuumbryteren som er installert i Nedre Vinstra kraftverk. Foto: Siemens AS

Siemens har utviklet en fleksibel løsning for utskifting av eldre SF6 effektbrytere med bruk av egenutviklet vakuumteknologi. En av hovedfordelene er sterkt redusert montasjetid.

  • Stein Arne Bakken

En slik SF6-fri bryter er nylig blitt montert på aggregatet på 110 MVA i Nedre Vinstra kraftverk, som eies av Hafslund Eco. Lornts Mikal Sklett i Siemens AS fremhever den spesielle skreddersydde retrofitløsningen som gjør at montasjetiden, og dermed også utetiden for aggregatet, blir kraftig redusert. – Vi har levert...
Artikkelen er 280 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.