gjelsvik og vedum
Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik i Stortingets finanskomité, avbildet ved en tidligere anledning sammen med sin partileder Trygve Slagsvold Vedum. Arkivfoto: Ragne B. Lysaker/Senterpartiet

Senterpartiet liker ikke prissmitten som følger av CO2-prising av utslipp fra kraftproduksjon i EU. Energiminister Tina Bru avviser å stanse krafteksporten.

  • Øyvind Zambrano Lie

Oppdatert med svaret fra energiminister Tina Bru. Kraftprisen sør i Norge (NO1, NO2 og NO5) var i gjennomsnitt 110 øre/kWh forrige uke, en økning på 6,5 prosent fra uken før, skriver NVE i sin ukentlige rapport om kraftsituasjonen. Prisen i nord (NO3 og NO4) var fortsatt lavere enn i sør,...
Artikkelen er 538 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.