vindturbin
Illustrasjonsfoto: Øyvind Zambrano Lie

Mangler kapasitet i nettet, ber om utsettelse til 2026.

  • Øyvind Zambrano Lie

Hamnefell Vindkrkaftverk AS fikk i 2012 konsesjon på 120 MW, men på grunn av begrenset kapasitet i nettet ble vindparken delt i to byggetrinn. Trinn 1 av vindparken (51,75 MW) ble idriftsatt i 2017, i Båtsfjord kommune i Finnmark. I 2020 fikk Hamnefjell Vindkraftverk utsatt frist for idriftsettelse av trinn...
Artikkelen er 497 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.