markoppneset
Horisont Energi planlegger fabrikk for blå ammoniakkproduksjon på Markoppneset i Hammerfest kommune. Illustrasjon: Horisont Energi

Horisont Energi, Equinor og Vår Energi inngår samarbeidsavtale om ammoniakkanlegget Barents Blue.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det skriver Horisont Energi i en børsmelding. Barents Blue skal etter planen bli Europas første store produksjonsanlegg for blå ammoniakk. Blå ammoniakk er betegnelsen på ammoniakk produsert fra naturgass, med fangst og lagring av CO2. Dette i motsetning til grønn ammoniakk, som produseres fra hydrogen utvunnet med fornybar kraft. Fabrikken...
Artikkelen er 589 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.