enova hydrogen
Illustrasjon av skip som skal bruke hydrogen. Illustrasjon: Østensjø

Troms Kraft, Statkraft, NTE og Trønderenergi er blant selskapene som får Enova-støtte til forprosjekt for hydrogenproduksjon maritim sektor.

  • Øyvind Zambrano Lie

15 prosjekter får opptil en million kroner hver i støtte fra Enova for å utrede muligheten for å produsere hydrogen fra fornybar kraft til bruk i maritim sektor. Forprosjektene skal bidra til å utvikle knutepunkter for hydrogenproduksjon langs norskekysten. Senere i år lyser Enova ut en større konkurranse om investeringsstøtte for...
Artikkelen er 404 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.