gjuvåa
Gjuvåa kraftstasjon i Tuddal er utformet etter lokale, tradisjonelle byggeskikker, og har store vinduer for å vise hvordan en kraftstasjon ser ut innenfor. Foto: Skagerak Kraft

Man tar spesielle hensyn i Telemark. Portalpartiet fikk detaljer fra norsk rosemalingstradisjon.

  • Atle Abelsen

[abform_energi]
Ingeniørene i Skagerak Kraft AS sto ovenfor en liten utfordring da de prosjekterte stasjonen som skal produsere kraft av vannet fra elva Gjuvåa, med utløp i Bjårvatnet i Hjartdal kommune i Telemark. Stasjonen måtte ligge midt i Tuddal sentrum, og er det noe man helst vil unngå i Telemark, er...
Artikkelen er 560 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.