cheves
Fra byggingen av Cheves-kraftverket i Peru. Illustrasjonsfoto: Statkraft

Bærekraftstandarden for vannkraft skal bidra til at vannkraftprosjekter over hele verden blir sertifisert for miljømessige, sosiale, og forretningsetiske forhold (ESG).

  • Øyvind Zambrano Lie

Det opplyser det internasjonale vannkraftforbundet (IHA) i en pressemelding. Standarden ble lansert i dag under Verdens vannkraftkongress, som arrangeres som et nettmøte. Sertifiseringsordningen er utviklet av en koalisjon av industri, regjeringer, finansinstitusjoner og sivilsamfunnsorganisasjoner, og tar sikte på å bygge tillit og fremme åpenhet i vannkraftsektoren. «Dette nye sertifiseringssystemet er...
Artikkelen er 359 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.