balsfjord-skillemoen
Fra byggingen av Statnetts nye linje mellom Balsfjord og Skillemoen i Alta. Arkivfoto: Statnett

Det er så store forbruksplaner i Vest-Finnmark at kapasiteten til Øst-Finnmark begrenses.

  • Øyvind Zambrano Lie

«Tidligere utredninger har vist at en ekstra forbindelse fra Balsfjord og nordover kan være aktuelt, og dette bildet er nå forsterket som følge av mer konkrete planer for nytt forbruk», skriver konserndirektør Håkon Borgen i Statnett i et brev til Varanger Kraft Nett som Energiteknikk har sett. Bakgrunnen er at...
Artikkelen er 722 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.