brende
Hege Brende (48) er engasjert av Aker Horizon som ny toppsjef i Rainpower med hovedoppgave å lede den gamle turbinprodusenten over inn i den digitale tidsalderen, og raskt gjøre røde tall i regnskapene svarte. Foto: Atle Abelsen

– Hadde Rainpower ringt, med de gamle eierne i ryggen, ville jeg antakelig takket pent nei, sier Brende. Nå er programvare like viktig som virkningsgrader.

  • Atle Abelsen

Energiteknikk møter Hege Brende i hennes andre uke i ny jobb på det etter hvert reduserte, men fortsatt vitale og tradisjonsrike mekaniske verkstedet til den gamle industrikjempen på Sørumsand. Det var Brende som først foreslo at vi skulle ta intervjuet her, siden hun likevel ikke har noe direktørkontor ved hovedkontoret...
Artikkelen er 1737 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.