rør
Nesten hele rørgata måtte skiftes eller repareres etter at en flom førte store mengder vann og løsmasser inn i rørene i desember. Foto: SKS

Et ualminnelig kraftig regnskyll førte til at vann og løsmasser trenge seg inn i den halvferdige rørgata og skadet rørene innvendig.

  • Atle Abelsen

Uværet som inntraff i november 2020, førte til et uhell på Salten Kraftsambands (SKS) småkraftprosjekt Breivikelva i Beiarn kommune i Nordland. Entreprenøren Fjellbygg AS var nettopp i ferd med å avslutte det siste strekket av rørgata inn til inntaket litt nedenfor Klumpvatnet drøyt 330 meter over Beiarfjorden da vannføringen i...
Artikkelen er 1135 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.