fosseteigen
Fosseteigen kraftstasjon ligger et par hundre meter fra der Kuvelda renner ut i Lærdalselvi. Foto: Kuvelda Kraft

Kuvelda Kraft produserer småkraft effektivt ved nesten alle vannmengder.

  • Atle Abelsen

Nylig startet Kuvelda Kraft AS prøvedriften av Fosseteigen kraftverk i Lærdal kommune. De er også i innspurten på Tynjadalen kraftverk noen kilometer lenger opp i Tynjadalen, som er en sidedal til dalen som har gitt kommunen sitt navn. Selv om Kuvelda Kraft startet byggingen av begge prosjektene i april 2020,...
Artikkelen er 580 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.