vindturbin
Illustrasjonsfoto: Øyvind Zambrano Lie

Kommunesektoren og kraftbransjen ber om at regjeringens forslag til produksjonsavgift erstattes av en forutsigbar ordning med naturressursskatt og konsesjonsavgift til vertskommuner.

  • Øyvind Zambrano Lie

«Skattedirektoratets forslag til innretning på vindkraftavgift gir feil incentiver med mulighet for dårlig ressursutnyttelse og samfunnsøkonomiske tap», heter det i brevet angående Skattedirektoratets forslag til regler for avgift på landbasert vindkraft. Organisasjonene som har signert er KS, LNVK, Naturressurskommunene, Energi Norge, Norwea, Kraftfylka, Samfunnsbedriftene, Industrikommunene, USS, Nettverk av Petroleumskommunar og...
Artikkelen er 392 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.