elkem rana
Bildet er fra Elkem Rana. Illustrasjonsfoto: Mye i Media

Statnett vurderer nå kraftsituasjonen «til å være normal», men har mulighet til å gjeninnføre energiopsjonene for utkobling av kraftkrevende industri.

  • Øyvind Zambrano Lie

Oppdatert med at det ikke er aktuelt å bruke reservekraftverket på Nyhamna som SAKS-tiltak. Statnett påpeker overfor Energiteknikk at det nå er stor variasjon i energisituasjonen i Norge. Magasinfyllingen i Nord-Norge ligger rundt medianen, i Midt-Norge og i Sørøst-Norge ligger den noe under medianen, mens magasinfyllingen i Sørvest-Norge og i...
Artikkelen er 426 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.