Solbergfoss I kraftverk, i Glomma i Askim kommune. Foto: Karl Heinrich Mißler

ABB skal ta ett og ett aggregat fra neste år og til 2026.

  • Øyvind Zambrano Lie

ABB skal levere komplett nytt kontrollanlegg til Solbergfoss 1, med flomluker og felles, overordnet grensesnitt for hele kraftverket mot driftssentralen, skriver selskapet i en pressemelding. Kontrakten omfatter også design, konfigurasjon, elektroarbeid, testing, montasje og igangkjøring. Kraftverket ligger i Glomma i Askim kommune, hvor det utnytter de fem fossefallene mellom Solbergfoss...
Artikkelen er 255 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.