porvoo
Nestes raffineri i Porvoo i Finland: Foto: Wikimedia Commons

Statkraft og industriselskapet Neste har signert en 10-årig kraftkjøpsavtale (PPA) fra nybygd finsk vindkraft.

  • Øyvind Zambrano Lie

Kraftavtalen vil forsyne Nestes raffineri i Porvoo, og leveransene starter sommeren 2022, skriver Statkraft i en pressemelding. Det årlige volumet i vindkraftkontrakten er cirka 215 GWh, tilsvarende 18 prosent av kraftforbruket ved raffineriet. Kraften skal produseres i Mastokangas vindpark, som for tiden er under bygging i de finske kommunene Raahe og...
Artikkelen er 103 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.