spania okse
Spanske myndigheter har varslet inngripende tiltak i kraftmarkedet. Foto: Jesus Martinez/Wikimedia Commons

Statkraft analyserer forslagene og eventuelle konsekvenser.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Forrige torsdag var kraftprisen i Spania 188 euro/MWh. De høye energiprisene som følge av dyr gass og dyre CO2-utslippsretter har fått myndighetene i Spania til å varsle at de innfører inngripende tiltak i kraftmarkedet, blant annet en kraftig reduksjon i godtgjørelsene for produksjon av fornybar energi. Det har ført til...
Artikkelen er 350 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.