hinderlys
Installering av Hinderlys ved strekningen Aurland-Sogndal i november i fjor. Foto: Statnett

Ber luftfartstilsynet om 14 måneder ekstra på grunn av krevende utviklingsarbeid. Men luftfartssikkerheten «settes ikke vesentlig til side», ifølge Statnett.

  • Øyvind Zambrano Lie

For å hindre fly- og helikopterulykker må alle luftspenn over 150 meter nå merkes med intensive varslingslys som blinker 20 ganger i minuttet. Det omfatter de fleste av Statnetts fjordspenn. Statnett må sette opp varslingslys på til sammen 85 ledningsspenn. Hinderlysene installeres på hver side av dal- og fjordspenn, ved...
Artikkelen er 560 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.