kabel skjøt nsl
Slik så det ut da NSL-kablene mellom Norge og England ble skjøtet sammen i juni 2021. Foto: Statnett/NSL

1. oktober starter overføringen av kraft på North Sea Link, men kun på halv kapasitet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Forbindelsen har gjennomgått ulike tester de siste tre månedene, og er nå klar for prøvedrift i kraftmarkedet med en begrenset kapasitet i oppstarten. Kabelen er bygget for en overføringskapasitet på 1400 MW. For å ivareta driften av det norske kraftsystemet på en god måte, vil prøvedriften startes opp med en...
Artikkelen er 368 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.