stram
Statnett advarer mot stram kraftsituasjon i NO 2 og NO5. Illustrasjon: Statnett

«Betydelig tilsigssvikt i lokale/regionale områder med begrenset overføringskapasitet og/eller for rask nedtapping av viktige magasiner, kan føre til en krevende/sårbar driftssituasjon».

  • Øyvind Zambrano Lie

I en markedsmelding mandag ettermiddag skrev Statnett at situasjonen i budområdene NO2 og NO5 på Sørlandet og Vestlandet er «stram», på grunn av den negative utviklingen i vannmagasiniene i disse områdene. «Det er nå en veldig lav vannmengde for årstiden i mange reservoarer her og i tilgrensende områder», skriver Statnett....
Artikkelen er 348 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.