troll A
Troll A vil nå få betalt hvis Statnett må koble ut strømmen. Foto: Øyvind Hagen/Equinor

Nå skal Equinor få kompensasjon fra Statnett hvis Troll A må kobles ut.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det var i 2011 at Troll-lisensen fikk tillatelse til å ta ut mer kraft fra land på Kollsnes i Øygarden kommune for å kompensere for trykkreduksjonen i reservoaret, slik Teknisk Ukeblad da kunne melde. OED ga blant annet tillatelse til å bygge to nye likestrømkabler på til sammen 112 MW...
Artikkelen er 354 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.