Seniorkonsulent Hallstein Hagen i Nodes på Smartgridkonferansen i forrige uke. Foto: Atle Abelsen

– Vanskelig avveining, svarer RME, og viser til at oppvurdering av fleksibilitet kan innebære svekking av insentivene til linjebygging i elektrifiseringen vi nå står overfor.

  • Øyvind Zambrano Lie

– Regulator favoriserer det å bygge ut over det å kjøpe fleksibilitet. I England er det likestilt, og da sier nettselskapene at de vil kjøpe fleksibilitet først, før de tar beslutning om utbygging. Det gjør at det blir større volumer og mer fleksibilitet som kjøpes, sa seniorkonsulent Hallstein Hagen i...
Artikkelen er 383 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.